Nya Trax G+ LTE Tracker banar väg för säkerhetslösningar på konsumentmarknaden

Trax G+ är en av de första GPS-enheterna för spårning med 4G LTE-M-anslutning och har spårning i realtid, IP68-resistans, förstärkt verklighet och obegränsad geofencing.

_______

Stockholm – Februari 5, 2019 WTS Positioning Solutions AB, ledande innovatörer inom GPS-spårningstjänster från Skandinavien har släppt nya generationens smart GPS-trackers: Trax G+. Toppsortimentet är Trax G+ 4G LTE-M, en av de första LTE-spårarna som är tillgänglig på marknaden.

Den nya modellen stödjer 4G LTE-M och NB-IoT-standarder med både europeiska och amerikanska modeller tillgängliga.

Trax G+ What’s in the Box

Trax G+ är bland de minsta och smartaste GPS-produkterna för personligt bruk. Enheterna har spårningsfunktion i realtid och uppdateringshastighet upp till var tionde sekund. För anpassade industriella applikationer kan nya Trax G+ även stödja 2hz eller 2 uppdateringar per sekund. 

Trax G+ Appsom finns i App Store och Google Play har ett brett utbud av funktioner, inklusive obegränsad geofencing, förstärkt verklighet, hastighetsvarning, platshistorik, och enhetsdelning. Det är även möjligt att dela fler enheter samtidigt.

Detta har gjort det möjligt för WTS att bana vägen för innovationer utanför företagets omfattning och arbeta nära varumärken och företag på flera konsumentmarknader; från sportutrustningar och evenemangshanteringar till hälso- och sjukvård. Två stora och viktiga marknader där WTS även har samarbeten är inom säkerhet och telekommunikation.

ISPO ‘Gold winner’ 2019 med POCito VPD Air Vest + TRAX POC Edition.

Ett sådant speciellt samarbete är med POC, en ledande tillverkare av hjälmar, glasögon, skyddsvästar och sportutrustning. Samarbetet resulterade i en  ISPO ‘Gold winner’pris för  POCito VPD Air Vest + TRAX POC edition– ett integrerat skydd, varnings-och spårningssystem som tillåter föräldrar att övervaka och hålla barn säkrare i bergen.

POCito Vest Trax Edition – ISPO 2019 Gold Winner

“Medan 4G NB-IoT och LTE-M-nät har en snabb världsplacering är det spännande att se möjligheterna, de verkliga tillämpningarna och att vara i framkant av utvecklingen. 
Vi är bland de första som kan stödja tekniken med banbrytande GPS-enheter i realtid läge och innovativa lösningar.
Säkerhet är ett stort problem för många konsumentmarknader och vår nya 4G IoT-plattform erbjuder möjligheten att förbättra livet och skapa värde utöver de redan traditionella områdena inom teknik. Vårt partnerskap med POC är bara början på vad som verkligen kan göras med platstjänster inom sport, evenemang, hemvård och hemautomatisering”.

Michel Bracké, CEO WTS Positioning Solutions AB

WTS Positioning Solutions har också släppt två nya och förbättrade GPS-modeller med 3G och 2G-standarder för att komplettera det nya Trax G+ området och erbjuda globala tjänster.

Trax G+ kommer att vara tillgänglig för kunder via specifika mobiloperatörer i Europa från och med våren 2019. Enheterna kommer även vara tillgängliga genom speciella samarbeten som kommer meddelas under året.

De nya GPS-enheterna kan beställas online till ett pris av 1499 SEK för 4G LTE-versionen och 1599 SEK för 3G-versionen, via traxfamily.com. Förbeställningar började levereras i december 2018 och kommer att fortsätta fram till mars 2019 när företaget planerar en fullständig produktlansering på internationell nivå.

Ett ytterligare köp av dataabonnemang krävs för att enheten ska fungera. Trax G+ dataabonnemang kommer i 6, 12 och 24 månaders förbetalda paket och erbjuder internationell täckning och gratis roaming i alla stödda länder.WTS Positioning Solutions have also released two new and improved GPS models. Trax G+ 3G and 2G versions complete the new Trax G+ range and offer a worldwide service.

Företagsinformation

WTS Positioning Solutions är specialister inom GNSS industrin. Företaget erbjuder personliga GPS-enheter, anpassad hårdvara, mjukvara, server och IT-lösningar för hög precision i realtid läge och spårning.

Pressmaterial
Fler nedladdningsbara material tillgängliga här – Media Kit & Images.

Presskontakt
Mihaela Novac – Marketing & Growth, Stockholm ela.novac@traxfamily.com
Mobile: +46 739 84 04 50 | Traxfamily.com